Yakari nyomában! – Kis Medve törzsének gyermekei, vadnyugati mesetábor
Yakari nyomában! – Kis Medve törzsének gyermekei, vadnyugati mesetábor

Yakari egy bátor kis indián, aki a lován vágtatva csodálatos utazásra hívja a kis ovisokat. Az utazáson barátai, Bölényszem és Szivárvány is részt vesznek. Ha szeretnéd Yakari életét közelebbről megismerni, szeretettel várunk a vadnyugati mesetáborunkba.

A vadnyugati mesetábor ideje alatt a gyerekek megtanulhatják az állatok szeretetét, és játékos formában megismerhetik a vadnyugat sajátos élővilágát és az indián törzsekre jellemző hagyományok sokszínűségét.

Különböző játékok mellett az óvodás táborok célja, hogy fejlesszük a gyerekek képességeit, amelyre kézműves foglalkozások keretén belül nyílik kitűnő lehetőség. A fiúkkal békepipát, a lányokkal gyöngyből ékszert készítünk. A fejdíszkészítés és a gipszfigurafestés pedig mindenki közös kedvence.

Hol élnek az indiánok?

A terepasztal készítése az egyik legkedveltebb program a gyermekek számára, amelyre szerdán kerül sor. A munka során a gyerekek megismerhetik a vadnyugat táját. Egy egyszerű asztalt varázsolunk igazi vadnyugati tereppé, mely tele van a napsütötte sziklákkal, kaktuszokkal és természetesen oázisokkal is. A gyerekek maguk helyezik el a műanyag játékokat az asztalon, majd a természet alkotórészeit saját környezetükből egészítik ki.

Ezután nem marad más hátra, minthogy belehelyezzék az indiánfigurákat, az arcukra felkerüljön a szokásos indiánminta és már indulhat is a játék. A terepasztal az egész hét folyamán szabadon használható.

Az indiánok tízparancsolata!

csiki pihenőkert

  1. Gondoskodj a Földről és tiszteld minden lakóját!
  2. Maradj hű a nagy Szellemhez!
  3. Mutass tiszteletet embertársaid iránt!
  4. Dolgozz az egész emberiségért!
  5. Segíts és szeress, ahol szükséges!
  6. Tedd azt, amit jónak gondolsz!
  7. Gondoskodj a tested és lelked jólétéről!
  8. Erőd egy részét fordítsd a világ jobbítására!
  9. Légy mindig igazságos és tisztességes!
  10. Vállald tetteid következményét!

A tábor szokásos pénteki programjába tartozik a délután kezdődő műsor, amelyre minden szülőt nagy szeretettel várunk. Erre a műsorra a gyerekekkel a hét folyamán folyamatosan készülünk. Ilyenkor szoktuk közösen megtanulni az indiánok tízparancsolatát játékos formában, melynek szerves része az éneklés, a tánc és a mozgás.

Vadnyugati erdei iskola

Közösségben lenni jó

A bevezetőben említett Yakari egy közkedvelt rajzfilm hőse, aki egy kis indián és a vadnyugat prérijein száguldozik lovával. A tábor címadását az előző évek tapasztalatai ihlették, mert az ovisok nagyon szeretik ezt a kis mesehőst és könnyen azonosulnak vele morális szempontból.

Minthogy ez egy nyári tábor, így szabadabb a megszokott óvodai hétköznapoknál: így nem annyira szigorú és kötött a napirend, és több idő jut a szabad játékra is. Mindezek ellenére maximálisan fontos számunkra a gyermekek biztonsága, így ennek megfelelően vannak kötelező szabályok is.

A csoportszoba mögötti nagy rét és az indiánfalu kitűnő lehetőséget biztosít a csoportversenyek és a sporttevékenységek lebonyolítására. Az indiánfaluban a gyerekek kedvenc szórakozása a fogócska, melyben a „házat” maguk az indiánsátrak biztosítják.

A másik kedves időtöltés a gyerekek számára a fejdíszkészítés és a gipszfigurafestés. A fejdíszkészítés során filcanyagból minden gyermek saját fejméretének megfelelően pántot készítünk, melyet az ő általuk kiválasztott madártollal díszítünk. A gyerekek festik meg az anyagot saját ízlésük szerint. A díszítéshez apró pecsétpárnákat is használhatnak.

Ha úgy érzed, szeretnél részese lenni Yakari kalandos világának pattanj a nyeregbe és indulj el, hogy máris a kalandok részesévé válj. Szeretettel várunk minden kis indiánt! 

Óvodás táborok Jelentkezési lap

ÍRTA:
dóra.jpg
Dóra
Pedagógus
csilla-1.jpg
Csilla
Gyógy és fejlesztőpedagógus
Call Now Button