Nagy Medve törzsének gyermekei
Nagy Medve törzsének gyermekei

Minden gyerek kedvencei a titokzatos, színes életű, bátor indiánok, akiknek különleges világa egy perc alatt elvarázsol miket és új kereteket teremt a közös játéknak.

Míg az indiánokról való tudásunkat bővítjük, repül az idő a közös szertartásokkal, az indián életmód megismerésével és a saját indiánná válásunkkal. Segít minket ebben sok játék és közösen alkotott rituálé, amely minket is egybe kovácsol és egy csapattá tesz az együtt töltött öt napunkban.

Mert indiánnak lennni jó…

A tábor a felfedezésről szól, bármerre járunk, újdonságra bukkanhatunk, alkalmat kaphatunk titkok megfejtésére és új tapasztalatok szerzésére.

Összemérhetjük erőnket, gyorsaságunkat, leleményességünket különböző játékokban, de az indiánoknak oly fontos természethez is közel kerülhetünk.

Elmaradhatatlan, hogy törzsi harcokban is részünk legyen, amiket persze a békepipa közös elszívásával koronázunk meg.
Nem áll távol tőlünk a közös zenélés sem, a játék pedig szintén mindennapjaink része lesz.

Játszva tanulni jó

Az indián törzsek világa különleges, számunkra távolinak tűnhető világ, amit sok játékkal, közös alkotással és egy igazi időutazással közelebb hozhatunk a gyerekekhez.

Részünk lehet saját hangszerek, fejdísz, békepipa és egyéb fontos indán-tartozékok készítésében, minden nap közös napimádási szertartással indul és akár egy közös indián-zenekar alapítására is sor kerülhet.

Marad idő a közös játékra is számháború és farkasos játék formájában, hiszen bármi, ami a közösséget összehozni képes, fontos indián tábor-tartozék lehet, és persze az egészséges versenyszellem sem elhanyagolható tényező a téma mentén.

Az állatok és a természet szeretete szintén nagyon fontos, ezt is igyekszünk kihangsúlyozni a táborban. Hiszen napjainkban főleg nagyon fontos emlékeztetni a gyerekeket a természet értékeire, és hogy mennyire kell vigyázni azokra.

Törzsfőnök szemmel

Táborunk célja alapvetően a játékos megközelítése az észak-amerikai indián kultúrának és hogy a gyerekek játszva, örömüket lelve sajtítsanak el új információkat, fejlesszék tudásukat.

Teljes szabadságot adunk a gyerekeknek bizonyos dolgokban, de ragaszkodunk bizonyos értékek átadásához, ilyen a természet szeretete és a szükséges történelmi ismeretek elsajátítása, a korszak széleskörű megismerése.

Alkalom nyílik kézművességünk kamatoztatására, hiszen minden, amit használunk, a mi kezünk által jön létre, legyen itt szó egy agyagból készített békepipáról, vagy egy indián tollas fejdíszről.

Az erdő rengetegében is megfordulunk és különféle növényekkel is megismerkedünk, amelyek az indiánoknál őshonos és később Európába is betelepítették a felfedezők.

Indián viselkedést is tanulunk, a társak és a csapat tiszteletét, a közös cselekvések és a békepipa erejét.

Amit a gyerekek a programok során fejleszthetnek :

  • történelmi ismeretek az indiánokról
  • csapatjáték
  • kézműveskedés ( békepipa készítés, fejdísz készítés )
  • hangszeres tudás fejlesztése, ritmusérzék fejlesztése
  • a természet megismerése és megóvásának fontossága.

Gyere, légy te is a törzs tagja!

 

Történelmi táborok Jelentkezési lap

ÍRTA:
viki.jpg
Viki
Drámapedagógus
kerim.jpg
Kerim
Pedagógus