Legyél Te is régész, művész, akcióhős, vagy éppen „Tortakirály”!
Legyél Te is régész, művész, akcióhős, vagy éppen „Tortakirály”!

A Csiki Pihenőkertben már 2003-óta várjuk nagy szeretettel és folyamatosan megújuló programokkal a vakációzó gyermekeket. A kellemes természeti környezetben fekvő Árpád-kori régészeti park nyári táborai napközis és bentlakásos formában üzemelnek az egész nyári szezonban.

A sokféle szabadidős és szakmai program során mindig arra törekszünk, hogy a vidám tábori napok után hazatérve új élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodjanak a résztvevők. Az óvodás és általános iskolás gyermekeknek eltérőek az igényeik ezért a napirendet igyekszünk úgy összeállítani, hogy ezeket figyelembe vegyük, legyen elég idő a pihenésre és a szabadon választható programokra is.

A barátokkal eltöltött nyári táborozás nekünk felnőtteknek is örök emlék, szeretnénk ha gyermekeink is ezt élnék át, ezért minőségi szolgáltatásokat igyekszünk választani. Fontos szempont ilyenkor a biztonság és a szakszerűség, amire éppen ezért működésünk során mi is nagy hangsúlyt fektetünk.

Mitől más a Csiki?

A különböző típusú táborhelyek közül a Budaörsön csak egyszerűen „Csiki”-névre hallgató intézményünk elsősorban sokszínűségével, változatos és újszerű programjaival emelkedik ki. A hagyományos sport, kézműves és történelmi táborok mellett már évekkel ezelőtt elkezdtünk olyan tudományos, technikai, kalandos, vagy éppen kulináris témákkal foglalkozni, amelyek máshol még nem voltak. Tudatosan építjük ki azóta is a szükséges infrastruktúrát, vásároljuk meg az eszközöket és a gépeket ezekhez az új igényeket követő táborokhoz. A sportpályák és fürdőmedence mellett ma már nélkülözhetetlen a multimédiás informatika terem, a természettudományi laboratórium, a fazekas és tűzzománc kemencével, barkácsgépekkel felszerelt műhely, a sütésre-főzésre alkalmas tankonyha, vagy éppen a drón leszállópálya.

A hetente váltakozó 5-6 féle táborban a különböző nemű és életkorú gyerekek nálunk egy helyen ismerkedhetnek meg sok olyan új ismerettel, amelyet a későbbi tanulmányaikban, vagy szabadidejükben felhasználhatnak. A szülők számára is könnyebbség, hogy a sokszor különböző érdeklődésű testvérek, barátok egész nap együtt lehetnek, de más-más tábori témában tudnak részt venni.

Kaland és vidámság minden mennyiségben

A nyári élmények fontos kelléke, a vízi csata, a számháború, a bátorságpróba, vagy éppen a mellettünk alvók megtréfálása. A napközis és a bentlakásos táborokban ezekre bőségesen van lehetőség, hiszen a kötött programok mellett a szabad játékra, önálló felfedezésre is van mód. A kreatív, vidám, sportos játékok, bátorságpróbák és szabaduló játékok jól kiegészítik a szakmai programokat.

A tábor dolgozói és önkéntesei igyekeznek a résztvevők korához és érdeklődéséhez igazítani az előre eltervezett programokat, így sokkal rugalmasabb a napirend mint egy iskolában. Szerencsére sok a visszatérő táborozónk, ezért már ők is segítenek a népszerű témák kiválasztásában és a kalandok fokozásában. Azt szeretnénk ha valóban közösségi élmény lenne a nálunk eltöltött idő, sok új tapasztalattal, felfedezéssel és életre szóló barátságok születésével.

 

 

Miért jó nyáron is „tanulni”?

A gyerekek természetüknél fogva még ösztönösen nagyon nyitottak, fogékonyak az új dolgok irányában. A nyári vakáció kötetlen formája remek alkalom az iskolai kereteken kívüli tanulásra, ismerkedésre, barátkozásra. Egészen más szinten és hatékonysággal rögzülnek az új információk egy élményteli szabad közegben. Egy modern komplex táborban a gyermekek egész nap szívják magukba az információkat, élményeken keresztül öntudatlanul is tanulnak, fejlődnek. Az egymásra épülő és kapcsolódó programok fejlesztik a személyiségüket, növelik a kreativitásukat és folyamatosan fenntartják az érdeklődésüket.

Ez számunkra is folyamatos kihívást jelent, hiszen változnunk, fejlődnünk és fejlesztenünk kell, hogy lépést tudjunk tartani a szülők és a gyermekek igényeivel. Igyekszünk ezért az Ő véleményüket is kikérni és beépíteni a programjainkba, amelyek így hasznos visszajelzést jelentenek számunkra a további munkánk tervezése során.

 

2019 NYÁRI TÁBOR

Írta:
edit-jav.jpg
Edit
Régész és múzeumpedagógus

 

Call Now Button