Döme dínó kalandjai – óvodás tábor
Döme dínó kalandjai – óvodás tábor

Minden valamirevaló kisgyermek, rajong a dínókért.

Ha tehetnék, napokat csavarognának a múltban, egy láthatatlan időgéppel, hogy megleshessék a múlt óriásait. Minden alkalmat és lehetőséget megragadnak, hogy ismereteket szerezzenek róluk és azt megoszthassák egymással is. Ezt az élményt szeretnénk megadni leendő kis vendégeinknek.

Hozzák csak bátran figuráikat, könyveiket és kifestőiket, hogy játszva és kötetlen formában tanuljanak és gondolkodjanak együtt velünk, ezekről a csodálatos és titokzatos lényekről!

A tervek Minden, ami dínó…!

Augusztus 12-16. Döme dínó kalandjai

A projekthét alatt, a gyermekek megismerhetik a Föld ember előtti arcát, azt az időt, amikor ez a csodálatos bolygó még csupán formálódott, készülődött a fajok fogadására, otthont adva az első lélegző lakóinak, a dinoszauruszoknak.

  • Megismerhetik az alkalmazkodás csodáját, a fajok sokszínűségét, életmódját és a csorda hierarchiáját.
  • Dokumentum és játékfilmekkel,tudományos ismeretterjesztő előadással: a Természettudományi Múzeum vendégelőadóinak tolmácsolásában.
  • Könyvekkel, terepasztallal, élethű dínófigurákkal, kifesthető gipszlenyomattokkal és kifestőkkel színesítjük a táborban eltöltött napokat.
  • Ovisaink bepillanthatnak a régészet világába is, megismerve egy ásatás pontos munkamenetét, kipróbálva a szerszámokat, eszközöket, melyeket a felnőtt szakember ”kollégák” is használnak munkájuk során.

Legfőképpen, és nem utolsósorbana felfedezés örömét és élményét nyújtjuk, amikor a hőn áhított LELET előtűnik a homokágyban.

Legyél te is Döme barátja! 

Augusztus 12-16. Döme dínó kalandjai

Vagyis, gondolkodjunk, játszunk, viselkedjünk úgy, mintha mindegyikünknek lenne egy igazi kis dínója!

Hogy gondoskodnánk róluk? Minek örülnének ? Milyen legyen a környezetük tisztasága? Mivel táplálnánk őket? Milyen szabályokat, viselkedésmintákat tanítanánk neki? Egyáltalán…mit is jelent felelősnek lenni valakiért…?

Tanuljuk a másság sokszínűségét, az elfogadás, a kompromisszumkötés nehéz tudományát. Ezeket a láthatatlan szabályokat, erkölcsi értékeket aztán felfűzzük egy hosszú és láthatatlan szalagra, hogy a tábor végén, minden kis táborlakó magával vihesse.

Ügyesedünk, erősödünk és bátorodunk is a kis dinónkkal ! – Mit is jelent mindez?

Először is, betartjuk a napirendet, amely megegyezik az óvodaival. Ezáltal a kicsik magabiztosan és biztonságban érzik magukat, hiszen játékos reggeli tornával kezdjük a napot, aztán a finom és változatos reggelinek ki kell tartania egészen a fincsi ebédig.

Egy kellemes, mesével átszőtt szunyókálás után, az éhes kis pocakok korgását, finom uzsonnával jutalmazzuk. Az étkezések közti összes idő a tanulás, erősödés és bátorodásé.

A játék célja is a tanulás…

A dínós projekthét célja, hogy a pedagógia módszereivel felvértezve magunkat, a legjobb tudásunk és lelkiismeretünk szellemében fogadjuk és foglalkozzunk kis táborozó ovisainkkal, akik sok esetben első ízben kerülnek új, számukra ismeretlen közegbe. Meg kell barátkozniuk velünk és a sok-sok Napocska, vagy Kistücsök óvodából összeverődött pajtásaikkal.

Ez természetesen nem könnyű, viszont személyiségfejlődésük szempontjából nélkülözhetetlenül fontos.

Sok éves pedagógiai gyakorlatunk egyik mottója az alkalmazkodó képesség megtanítása a gyermekeknek. Hiszen az emberi kapcsolatok alappillére ez a tudomány.
Nagy Csilla – Gyógy és fejlesztőpedagógus. 

Erre épül az iskola elvárása és a leendő kisiskolások sikeres előmenetele, kapcsolatrendszere, mely meghatározó módon kihat a felnőttkor sikerességére.

Reményeink és céljaink tükrében, a táborhét végén, a kis „dínófalkából” egymást szerető, tisztelő és támogató DÍNÓ-CSAPAT válik, sok élménnyel és új és hasznos tudással.

Óvodás táborok Jelentkezési lap

ÍRTA:
dóra.jpg
Dóra
Pedagógus
csilla-1.jpg
Csilla
Gyógy és fejlesztőpedagógus
Call Now Button