Bemutatkozás
– Csiki Pihenőkert –
Árpád-kori régészeti park, erdei iskola és nyári tábor

Kellemes természeti környezetben, Budaörs nyugati határában található az erdei iskola és nyári tábor, amely egy régészeti feltáráshoz kapcsolódóan jött létre 2002-ben. Az osztálykirándulásoknyári napközis és bentlakásos táborokcsapatépítő tréningek, vagy éppen a születésnapi programok résztvevői az Árpád-kori régészeti parkban az ásatási megfigyelések alapján rekonstruált egykori „Csik” nevű falu lakóinak életével ismerkedhetnek meg. Az élményekben gazdag programok lebonyolításához sokféle helyszín található a több mint 1 hektáros Csiki Pihenőkertben: középkori csárdaépület kemencékkel, veremház, jurta falu, indián falu, favár a várszínházzal, korszerűen felszerelt előadótermek, játszótér, füves és homokos sportpályák, íjászpálya, fürdőmedence, halastó.

Csiki Pihenőkert táborveremház

Magyarországon egyedülálló régészeti park és erdei iskola, ahol élmény- és játékalapú, gyakorlati tanítási módszerek és a kísérleti régészet segítségével tanulhatnak az idelátogatók!
Az “élő történelemóra” a diákok kedvence, ahol korabeli jelmezekben a jurtákban és a veremházban élhetik át a történelmet! 
dr. Mester EditIgazgató
Vasszi RékaMúzeumpedagógus
– programok –

Egész évben kulturális, kézműves és hagyományőrző rendezvényekkel, osztálykirándulásokkalcsapatépítő tréningekkel,  nyári napközis és bentlakásos táborokkalszületésnapi programokkal várjuk a Kedves Látogatókat. Komplex ökológiai és természetvédelmi nevelés folyik az erdei iskolában, amelyhez tankönyv és felszerelt laboratórium is rendelkezésre áll.

A nyári hónapokban különböző napközis és bentlakásos táborokban vehetnek részt a gyermekek: régész-, indián-, történelmi-, természetvédelmi-, kézműves-, tánc-, divat-, sport-, nyelvi-, főző-, military, nyomozó-, és modern kalandtáborokban, 4-14 éves korig.

A Csiki Pihenőkert Budaörs Város Önkormányzatának köszönhetően jött létre. Megtervezésében és felépítésében a Régiségbúvár Egyesület tagjai vettek részt.