A félelmetes Fekete Kalózok kincsei nyomában – kalandtábor csak bátraknak!
A félelmetes Fekete Kalózok kincsei nyomában – kalandtábor csak bátraknak!

Egy megoldásra váró rejtély? Egy történet bátorságról, nagy utazásokról, kalózokról és végül az ő kincseikről, amiknek mi lehetünk a megtalálói?

Ha vége a sulinak, itt az ideje, hogy belecsöppenjünk egy igazi kalandba, ahol mi mehetünk a kalózok és kincseik után érdekes történetek, játékok nyomán.

Táborunk során persze fontos, hogy ahol lehet, megismerkedjünk a témánk hátterével, így sokat tanulunk játék közben a kalózokról, a hétköznapjaikról, híres képviselőjükről, olyannyira, hogy a végén mi is igazi kis kalózokká válhatunk.

Ha valahol, itt használható, sőt szükséges a fantázia, a sok-sok ötlet, a sok kalandra kész, csillogó szem, hogy együtt teremtsük és oldjuk meg a titkokat.

Kalózképző iskola

Csiki Pihenőkert nyári tábor

A nyár az önfeledt játékról és az iskolai terhek kipihenéséről szól. Persze, a szabad hónapok alatt sem kell megfeledkezni a tanulásról. A legjobb, ha ötvözzük és gyermekünk fantáziája segítségével új ismereteket tanítunk neki, ahol a tanulás inkább játék.

A Csiki Pihenőkertben ezért nagy hangsúlyt fektetünk, hogy minden egyes foglalkozással a gyermekek jellmét, készségeit, ügyessségét, gondolkodását fejlesszük egy olyan játékos környezetben, ahol mindez örömmel zajlik.

A kalózképző iskolában a közép és újkori kalózok életének megismerése mellett, tengerészeti, és tájékozódási ismereteket is elsajátíthatnak. A kincses térkép megfejtéséhez és a hétköznapi életben való tájékozódáshoz ezek a készségek nélkülözhetetlenek.

A testmozgás, a csapatjáték és együttműködés mind-mind része a kalózkodásnak, úgy mint ahogy a mindennapi életünknek is. Ezért fontos, hogy egy-egy játékos témához kötve ezeket az értékeket megismerjék és elsajátítsák. Ilyen gyakorlati feladatok közé tartozik:

  • hajóépítés
  • navigálás
  • kincskeresés csapatban
  • evezősverseny
  • rumoshordó pakolás
  • célba lövés.
Vakáció a múltban

Csiki Pihenőkert nyári kalóztábor Budaörsön

A félelmetes Fekete Kalózok kincsei nyomában kalandtábor egy különleges múltbéli vakáció, ahol a jelmezek élkészítése után a gyerekek igazi kis kalózoknak érezhetik magukat. A ruhák, fejkendők, kalózzászlók fontos kellékek abban, hogy teljesen beleélhessék magukat a kalózok világába.

Az “élő történelemóra” keretein belül, a gyerekek megismerkedhetnek a nagy földrajzi felfedezésekkel és a kalózkodás elterjedésével, a hajózás és a navigálás technikájának fejlődésével is.

 „Hallom – elfelejtem. Látom – emlékszem. Csinálom – megértem.” – Konfuciusz

Konfuciusz ezen gondolata mentén szervezzük táborainkat és nagy hangsúlyt fektetünk, arra hogy a gyerekek aktív részesei legyenek a programnak. A drámajáték és a pénteki előadás remek alkalmat nyújt arra, hogy a kis kalózok megmutassák, hogy mit tanultak a héten és egy kis múltbéli kalandra hívják a szülőket is.

Milyen készségeket sajátíthatnak el?

Csapatmunka és kommunikáció
0
Történelmi ismeretek
0
Tájékozódási ismeretek
0
Problémamegoldás
0
Sport
0

 

Történelmi táborok Jelentkezési lap

ÍRTA:
viki.jpg
Viki
Drámapedagógus
kerim.jpg
Kerim
Pedagógus
Call Now Button