A Csiki színház bemutatja! – drámatábor kicsiknek és nagyoknak
A Csiki színház bemutatja! – drámatábor kicsiknek és nagyoknak

„Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő: fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár…”

William Shakespeare-t idézve, nem is gondolnánk, hogy hétköznapi életünket akár egy hatalmas színpadon is elképzelhetjük, ahol a rendező mindenkire a megfelelő szerepet szabva alkotja remekművét: az életet. De ki vagyok én? Milyen szerepben teljesedhetek ki és érezhetem jól magam?

Ezekre a kérdésekre a drámapedagógia segíthet megadni a válaszokat. Nagyon fontos, hogy már kiskorban segítsük gyermekünk önmaga felfedezését és megfelelő módszerekkel elősegíthetjük, hogy felnőttként magabiztos, boldog és kiegyensúlyozott életet tudjon élni.

Önmagunk felfedezésében sokat segíthet a drámajáték, ahol különböző szerepeket ölthetünk magunkra egy olyan biztonságos környezetben, ahol el tudunk vonatkoztatni a hétköznapi élet elvárásaitól. Lehetünk űrhajós, Indiana Jones, indián vagy akár egy éhes medve elemózsiára vadászva.

Drámatáborunk során célunk az, hogy az együttes játékban felszabaduljunk, fejlesszük a gyermekek kommunikációs, társas és improvizációs képességeit és hogy bátran ki tudják önmagukat fejezni.

,,Színház az egész világ”

Csiki Színház bemutatja drámatábor a Csiki Pihenőkertben

Színház az égész világ, így a Csiki Pihenőkert lesz a színpadunk, ahol a gyerekek kipróbálhatják magukat izgalmas új szerepekben, megtanulhatnak alapvető színészi feladatokat és technikákat, amivel megismerhetik önmagunkat is.

A különböző játékos feladatokkal igyekszünk megismertetni velük az emberi érzelmek széles skáláját és rávezetni őket, hogy mindenki egyéni individiummal rendelkezik, jó és rossz tulajdonságokkal egyaránt.

Személyiségfejlesztő gyakorlatok mellett izgalmas programokkal igyekszünk a színházi világot közelebb hozni a táborozókhoz:

  • csapatépítő színpadi helyzetgyakorlatok,
  • játékos nyelvi és mozgásgyakorlatok,
  • egyéni és páros feladatok
  • “Élő művészettörténet óra”: beszélgetés az ókori görög drámákról, Shakespeare koráról és műveiről, valamint a magyar színjátszás megszületéséről, legfontosabb műveiről,
  • Filmvetítés, drámaolvasás.

Hogyan készül egy előadás?

Csiki Színház bemutatja drámatábor a Csiki Pihenőkertben

A Csiki színház bemutatja! – drámatáborban a gyerekek megismerkedhetnek a rendező, színészek, jelmeztervezők feladataival és egy saját előadás tervezésével ki is próbálhatják magukat. Az első naptól kezdve egy közös színdarabon dolgozunk, amiben mindenki megtalálhatja majd a helyét, a szabadságát és a boldogságát.

A Budaörsi Játékszín meglátogatása során a kulisszák mögé is betekinthenek a gyerekek, ahol elpróbálhatják a színdarabot, melyet pénteken a szülők is megtekinthetnek a Csiki Pihenőkertben.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szeretné önmagát felfedezni vagy a színházi világ kulisszái mögé betekinteni.

Állj te is velünk a Csiki Színpadára!

 

Művészeti táborok Jelentkezési lap

ÍRTA:
viki.jpg
Viki
Drámapedagógus
kerim.jpg
Kerim
Pedagógus