2019-es Őszi tábor
2019-es Őszi tábor

Hamarosan itt az őszi szünet, nálunk pedig immáron második alkalommal indul útjára a Best of Csiki névre hallgató őszi tábor.

Mint azt a neve is mutatja, a program sokrétű, lesz szabaduló szoba, tökfaragó verseny, számháború, hogy a játéklehetőségekben merítkezzünk. De az egyes tudományokba való bepillantás se marad el, játékos régészeti ásatás is lesz, a természet szerelmeseinek pedig üzenjük: kirándulni is fogunk és a mikroszkópok sem fognak pihenni!

A ledolgozott kalóriákat a közösen készített, halloweeni sütikkel pótolhatjuk, egyenesen a boszorkánykonyháról. Jobb agyféltekénket is meg fogjuk mozgatni, kreatív díszek készítésével, melyek az őszi tábor utolsó estjén tartott bulit fogják hangulatosabbá tenni. Erre a bulira pedig a szülőket is szeretettel várjuk!

Új helyszínen az őszi tábor

Helyszínt tekintve ez az őszi tábor rendhagyó lesz, ugyanis felújítási munkálatok miatt nem a Csiki Pihenőkertben, hanem a Városi Régészeti Múzeumban kap helyet. Aggodalomra semmi ok! A falak között megelevenedő több ezer éves múlt, a tágas múzeumpedagógiai terem számos lehetőséget rejt. A vaskos platánokkal ölelt kert és a köztük meghúzódó „vészcsúszdával” felszerelt „erőd” remek játék terepet nyújt.

Számháború: vigyáz, kész, rajt!

Ez az őszi tábor sem telhet el klasszikus nyári programunk, a számháború nélkül. Sok csatát látott Zsolti bácsival elmélkedtünk a terep nyújtotta lehetőségekről. A kert méretét tekintve nem ér fel a Csiki Pihenőkert végtelen mezeivel, ugyanakkor a vaskos fák, a vár, a bokros ágyások által tagolt terep számos fedezéket és taktikai lehetőséget rejt. Itt nem lesznek hosszú sprintek, ezúttal a csapatoknak minden méterért meg kell küzdeniük.

Mit keres egy lego kard a vitrinbe?

Szabaduló szobával is készülünk, méghozzá történelmi témában. Akik pedig éppen nem kijutni próbálnak, azok Budaörs 5000 éves történelmét fedezhetik fel a múzeumban. Ugyanis a múzeumi kopogószellemünknek megengedjük, hogy halloween alkalmából tréfálkozzon picit.

A mérgezett alma története

A közösen készített sütemények mellett természetesen gyümölcsöt is adunk a gyerekeknek, igaz ennek elfogyasztására már nehezebb motivációt ébreszteni de tavaly egy frappáns történettel sikeresen megoldottuk. Amikor láttuk, hogy bizony nem fogy az alma, elmondtam, hogy az egyikbe valamit bizony belerejtettük, nosza hopp, elfogyott. Másnap, ez már nem biztos hogy működött volna, ezért az egyik gyermeket beavattuk a történetbe, aki a gyümölcsosztás előtt felállt és elmonda, hogy ő bizony megtalálta tegnap azt a valamit és most pedig belerejtette egy másik almába…

Sokféle program – sokféle gyermek

Best of Csiki őszi táborunk nevéhez mindenképpen hűek akarunk maradni ezért készülünk egy sokféle programot biztosító rugalmas tervvel, melyet a gyerekcsapat igényei szerint változtatni tudunk. Legyen apró cukrász, művész, tudóspalánta vagy örökmozgó játékmester mi azon leszünk, hogy Ő jól érezze magát! Mindezt tesszük a közelgő Halloween hangulatát megidézve!

2019-es őszi tábor    Jelentkezési lap

 

Írta:
Gergő.jpg
Gergely
Erdőpedagógus
Call Now Button