Ifjúsági csereprogram

Partnerországok és intézmények

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 • IMG_0462
 • IMG_0185
 • DSC02908
 • DSC02870
 • DSC02829
 • 1104
 • 0382
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LEGYÉL A PARTNERÜNK!

– közös pályázás
– nemzetközi projektek
– csereprogramok
– oktatási- és sport-tevékenység
– önkéntes szolgálat
– gyakorlat (tanár- és óvónőképző) 

info@csikipihenokert.hu

 • P1100713

ORSZÁG

PROJEKT

PROGRAM

IZLAND

ICEHUN

 

2014 -

A fiatalok lendületben európai uniós pályázat keretei között megrendezett diákcsereprogram, mely a környezetvédelem és fenntartható fejlődés témaköré szerveződött. Közel 50 diák vett részt a programban, 25 izlandi, 20 budaörsi és 5 határon túli (Budaörs testvérvárosaiból) diák vett részt. A program 10 napig tartott a diákoknak, akik különböző előadásokon vehettek részt, saját kutatómunkát kellett végezniük és a legfontosabb, hogy lehetőséget kaptak az angol nyelv gyakorlására és egymás kultúrájának megismerésére. Ezen program során megtanulhatták, hogy egy közös ügy hogyan hozza össze a világ más-más pontjaiból érkezőket és milyen fontos az angol nyelv ismerete a közös kommunikációhoz. A projekt után mindenki maradandó élményekkel tért haza és reméljük, hogy a kaland jövőre folytatódik!

SZERBIA

Magyarkanizsa

Gyermektáboroztatás

2009 -

2009 óta fogadunk Budaörs testvérvárosából, Magyarkanizsából diákokat nyári táborainkba. A két város önkormányzata és a Régiségbúvár Egyesület fedezi az itt tartózkodásuk költségét. Leso Természetjáró Egyesülettel közösen nem csak cseretáborozásokat bonyolítunk le, hanem közös természetjáró, biciklitúra  programokat is szervezünk az idősebb korosztálynak.

HORVÁTORSZÁG

Pula

Gyermektáboroztatás

Látássérült egyesületek csereprogramja

2009 -

2009 óta a MKD Madarsko Kulturno Drustvo– Móricz Zsigmond Magyar Kulturális Egyesülettel közösen szervezünk csereprogramokat, rendezvényeket, táborokat nem csak gyermekek számára, hanem a Pulában élő Látássérült egyesület tagjainak is, akik közösen a budaörsi BULÁKÉ Egyesülettel vesznek részt nem mindennapi programjainkon.

SZLOVÁKIA

Kisújfalu


Gyermektáboroztatás

2008 -

2008 óta fogadunk Budaörs testvérvárosából, Kisújfaluból diákokat nyári táborainkba. A két város önkormányzata és a Régiségbúvár Egyesület fedezi az itt tartózkodásuk költségét. A határon túli gyerekek előszeretettel jönnek a táborainkba, ahol bemutathatják helyi szokásaikat és életre szóló barátságot köthetnek a budaörsi gyerekekkel, amit bizonyít, hogy évről-évre egyre többen szeretnének jönni.

ROMÁNIA

Székelyudvarhely
Parajd
Korond
Homoródfürdő

Gyermektáboroztatás

2008

Hátrányos helyzetű erdélyi gyerekek fogadása a Csiki Pihenőkertben Budaörsön a nyári táborban.
Erdélybe utaztak ki budaörsi gyerekek Homoródfürdőre és Székelyudvarhelyre.

BOSZNIA

Szarajevó

Gyermektáboroztatás

2007 -

2007-óta nagyon sikeres együttműködés zajlik a budaörsi és boszniai iskolák között. Minden évben diákok és tanárok érkeznek közös táborozásokra Szarajevóból és Prijedorból Budaörsre a Csiki Pihenőkertbe, amelyet a Magyar Köztársaság Szarajevói Nagykövetsége, a Magyar Polgárok Egyesülete és a Régiségbúvár Egyesület szervez.

 

tamogatok-2014
Share Button