Főző és cukrász

JÚLIUS 17-21.

MEGTELT

LEGYÉL TE IS „TORTAKIRÁLY”
CUKRÁSZTÁBOR (ÜNNEPI SÜTEMÉNYEK, TORTÁK ÉS FONDANT DÍSZEK)

(A HOLLÓSY ÉS A SUHAJDA CUKRÁSZDA TÁMOGATÁSÁVAL)

A TÁBOR PROGRAMJÁT ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK JAVASOLJUK

PROGRAMOK EGÉSZ HÉTEN

  • Közös játékos torna, majd reggeli.
  • Bemutatkozó beszélgetés, csapatválasztás, zászlókészítés.
  • Cukrász leckék: az alapanyagok és díszítőanyagok megismerése, előkészítési és sütési technikák kipróbálása, ünnepi sütemények készítése minden nap. Művészi olvasztott cukordíszek, csokoládé, marcipán, fondant figurák és bevonatok készítése, amelyet a Suhajda Csokoládémanufaktúra mutat be számunkra.
  • Szakmai kirándulás: Az egyik nap a Hollósy cukrászdába látogatunk, ahol élőben is láthatják a torták készítését és néhány finomságot el is készítünk a profikkal együtt
  • „Tortacsata”: a hét végén csapatokban egy-egy vizsgamunkát kell a kis cukrászjelölteknek készíteniük, amit egy profi cukrász fog zsűrizni és az okleveleket átadni.
  • Terítési verseny: egy adott témához kell a csapatoknak terítéket és apró édességeket készíteni, előre meghatározott alapanyagokból.
  • Kézműves foglalkozások: szakácskötény és szakácskönyv készítése, szilikon formákba díszek öntése, csomagolás tervezése és készítése a finomságokhoz.
  • Sportjátékok: medence, labdajátékok (foci, strandröplabda), íjászat, számháború, asztalitenisz, játszóterek stb.
  • Ebéd
  • Vendéglátás ismeret: beszélgetés a cukrászat történetéről, a híres külföldi és hazai édességekről, szakácskönyvek és újságok, valamint internetes magazinok böngészése a legjobb receptek után. A nagyik receptjeit is igyekszünk majd összegyűjteni és hasznosítani.
  • Kirándulások: a Káptalan évelőkertben fűszerek, ehető virágszirmok megismerése és gyűjtése.
  • Uzsonna
  • Délutáni programok a bennalvósoknak: íjászat, fürdés, számháború, társasjátékok, számítógépes labor használata.
  • Vacsora, majd szabad játék.
  • Esti programok: éjszakai bátorságpróba zseblámpával, "farkasvadászat", mozi, éjszakai táborőrség, utolsó este zenés-táncos mulatság a tábortűz körül, szalonna és mályvacukor sütése.
  • BEMUTATÓ A SZÜLŐKNEK: péntek 15.00-16.00

JÚLIUS 24–28.

ZEUSZ TAVERNÁJA
GÖRÖG FŐZŐ ÉS TÁNCTÁBOR

A TÁBOR PROGRAMJÁT ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK JAVASOLJUK

PROGRAMOK EGÉSZ HÉTEN

  • Közös játékos torna, majd reggeli.
  • Bemutatkozó beszélgetés, csapatválasztás, zászlókészítés.
  • Görög szakácsleckék: alapanyagok és fűszerek megismerése, előkészítési és főzési technikák kipróbálása, levesek és főételek, köretek, desszertek készítése közösen minden nap. A speciális mediterrán tálalási és étkezési szokások elsajátítása. Zeusz kedvenc görög joghurtjainak az elkészítése.
  • Amit főz a csapat, azt eszi ebédre egész héten!
  • Kézműves foglalkozások: szakácskötény és szakácskönyv készítése, az olümposzi étterem dekorációjának elkészítése, boros amphora festése.
  • Sportjátékok: medence, ókori olimpiai sportágak bajnoksága (futás, diszkoszvetés, ökölvívás, stb.), labdajátékok (foci, strandröplabda), íjászat, számháború, asztalitenisz, játszóterek stb.
  • Ebéd
  • "Élő történelemóra": beszélgetés Görögország földrajzáról és történelméről, vallási- művészeti- és hétköznapi életéről, jelentős városairól, építészetéről, mini görög nyelvlecke, filmvetítés, zenehallgatás és tánc.
  • Élő zenés táncórák Zeusz (Angelidis Vasilis) vezetésével.
  • Csapatfeladatok: egy görög étterem berendezése, terítési verseny, majd főzőverseny a csapatok között, amit „Zeusz” fog elbírálni és szakácsoklevelet ad a győzteseknek.
  • Kirándulások: a Káptalan évelőkertben fűszer és gyógynövények megismerése és gyűjtése az ételekhez.
  • Uzsonna
  • Délutáni programok: íjászat, fürdés, számháború, társasjátékok, számítógépes labor használata.
  • BEMUTATÓ A SZÜLŐKNEK: péntek 15.00-16.00

JÚLIUS 31- AUGUSZTUS 4.

„CUCINA ALLA MAMMA” A MAMA KONYHÁJA
OLASZ FŐZŐTÁBOR

A TÁBOR PROGRAMJÁT ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK JAVASOLJUK

PROGRAMOK EGÉSZ HÉTEN

  • Közös játékos torna, majd reggeli.
  • Bemutatkozó beszélgetés, csapatválasztás, zászlókészítés.
  • Olasz szakácsleckék: alapanyagok és fűszerek megismerése, előkészítési és főzési technikák kipróbálása, levesek és főételek, köretek, desszertek készítése közösen minden nap. A pizza sütés és tésztafőzés művészetének megismerése, valamint mediterrán tálalási és étkezési szokások elsajátítása.
  • Amit főz a csapat, azt eszi ebédre egész héten!
  • Kézműves foglalkozások: szakácskötény és szakácskönyv készítése, egy pizzéria dekorációinak közös elkészítése, olíva olajos korsó festése, fűszeres zacskó varrása.
  • Sportjátékok: medence, Olaszországban népszerű sportágak bajnoksága, labdajátékok (foci, strandröplabda), íjászat, számháború, asztalitenisz, játszóterek stb.
  • Ebéd
  • "Élő történelemóra": beszélgetés Olaszország földrajzáról és történelméről, vallási- művészeti- és hétköznapi életéről, jelentős városairól, építészetéről, mini olasz nyelvlecke, filmvetítés, zenehallgatás és tánc.
  • Csapatfeladatok: egy olasz étterem berendezése, terítési verseny, majd főzőverseny a csapatok között, amit a „Mamma” fog elbírálni és szakácsoklevelet ad a győzteseknek.
  • Kirándulások: a Káptalan évelőkertben fűszer és gyógynövények megismerése és gyűjtése az ételekhez.
  • Uzsonna
  • Délutáni programok a bennalvósoknak: íjászat, fürdés, számháború, társasjátékok, számítógépes labor használata.
  • Vacsora, majd szabad játék.
  • Esti programok: éjszakai bátorságpróba zseblámpával, "farkasvadászat", mozi, éjszakai táborőrség, utolsó este zenés-táncos mulatság a tábortűz körül, szalonna és mályvacukor sütése.
  • BEMUTATÓ A SZÜLŐKNEK: péntek 15.00-16.00

AUGUSZTUS 7-11.

MEGTELT

A KIS „SÜTIMESTEREK”
CUKRÁSZTÁBOR (SÓS ÉS ÉDES HÁZIAS FINOMSÁGOK, CSOKOLÁDÉ MŰVÉSZET)

(A HOLLÓSY ÉS A SUHAJDA CUKRÁSZDA TÁMOGATÁSÁVAL)

A TÁBOR PROGRAMJÁT ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK JAVASOLJUK

PROGRAMOK EGÉSZ HÉTEN

  • Közös játékos torna, majd reggeli.
  • Bemutatkozó beszélgetés, csapatválasztás, zászlókészítés.
  • Cukrász leckék: az alapanyagok és díszítőanyagok megismerése, előkészítési és sütési technikák kipróbálása, sós és édes házias sütemények készítése minden nap. Gyors és finom, otthon is könnyen elkészíthető finomságokkal igyekszünk a gyerekeket megismertetni. A divatos "cup cake" díszítés, a csokoládé öntés és a töltött bonbonok készítését is kipróbáljuk, amelyet a Suhajda Csokoládémanufaktúra mutat be számunkra.
  • Szakmai kirándulás: Az egyik nap a Hollósy cukrászdába látogatunk, ahol élőben is láthatják a torták készítését és néhány finomságot el is készítünk a profikkal együtt.
  • „Süticsata”: a hét végén csapatokban egy-egy vizsgamunkát kell a kis cukrászjelölteknek készíteniük, amit egy profi cukrász fog zsűrizni és az okleveleket átadni.
  • Terítési verseny: egy adott témához kell a csapatoknak terítéket és apró édességeket készíteni, előre meghatározott alapanyagokból.
  • Kézműves foglalkozások: szakácskötény és szakácskönyv készítése, szilikon formákba díszek öntése, csomagolás tervezése és készítése a finomságokhoz.
  • Sportjátékok: medence, labdajátékok (foci, strandröplabda), íjászat, számháború, asztalitenisz, játszóterek stb.
  • Ebéd
  • Vendéglátás ismeret: beszélgetés a cukrászat történetéről, a híres külföldi és hazai édességekről, szakácskönyvek és újságok, valamint internetes magazinok böngészése a legjobb receptek után. A nagyik receptjeit is igyekszünk majd összegyűjteni és hasznosítani.
  • Egyik nap Teri néni érkezik hozzánk, akivel régi budaörsi sváb süteményeket fogunk készíteni.
  • Kirándulások: a Káptalan évelőkertben fűszerek, ehető virágszirmok megismerése és gyűjtése a sütikhez.
  • Uzsonna
  • Délutáni programok a bennalvósoknak: íjászat, fürdés, számháború, társasjátékok, számítógépes labor használata.
  • Vacsora, majd szabad játék.
  • Esti programok: éjszakai bátorságpróba zseblámpával, "farkasvadászat", mozi, éjszakai táborőrség, utolsó este zenés-táncos mulatság a tábortűz körül, szalonna és mályvacukor sütése.
  • BEMUTATÓ A SZÜLŐKNEK: péntek 15.00-16.00

Share Button